keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Oodi jääkiekon maailmanmestareille syntyi Palokissa

Vinolempi

Maria Vinberg ja Noora Laitinen Vinolempi-yhtyeestä Palokin mökillä loppiaisena.

Noora Laitinen ja Maria Vinberg mökkeilivät Palokissa loppiaisen aikaan.
– Kyllä meillä oli tarkoituskin tehdä täällä lauluja, mutta etenkin nyt pakkasilla, ei ole juuri muuta pystynyt tekemäänkään, Noora nauraa.
Molemmat nuoret naiset ovat sitä mieltä, että luova työ ja keskittyminen vaatii rauhoittumista ja lähtemistä pois tutuista nurkista, heidän tapauksessaan Helsingistä. Noora ja Maria ovat osa Vinolempi-yhtyettä. Heidän lisäkseen yhtyeessä soittavat Atte Asikainen ja Leevi Koskinen.

Ensimmäisenä Heinäveden mökillä syntyi nuorten jääkiekon mm-huumassa oodi jääkiekon maailmanmestareille.
– Kun ei päästy juhliin, niin ruvettiin hulluttelemaan täällä. Rauli Padding Somerjoen Paratiisi-kappale sai uudet sanat, joissa käytiin läpi nuorten leijonien kisamatkan tärkeimmät vaiheet. Loppiaisen leppoinen projekti päätyi myös internetiin, eikä videointia haitannut edes paukkuva pakkanen, kun esiintymisasuina oli pilkkihaalarit, karvahatut ja huopatossut. Ja lämmin sauna. Kiire siinä tuli saada laulu valmiiksi, kun sauna lämpeni koko ajan kuumemmaksi,  Maria kertoo.

Kevättalvi on Vinolemmellä suunnitellusti biisintekoaikaa. Rumpali Koskinen soittelee parhaillaan armeijan soittokunnassa, joten varsinainen esiintymiskausi käynnistyy taas kesällä. Yhtye keskittyy omien kappaleiden esittämiseen, mutta ohjelmistosta löytyy myös omanlaisella tvistillä tehtyjä covereita.
– Olemme esiintyneet monenlaisissa paikoissa, osakuntien vuosijuhlissa, häissä ja monissa muissa yksityistilaisuuksissa. Myös kirjakauppakeikkoja on tehty kanta-asiakastapahtumissa.
Noora ja Maria kohtasivat toisensa Lahden ammattikorkeakoulussa musiikkiteatteriopintojen parissa. Sittemmin molemmat ovat jatkaneet opiskelua Helsingin yliopistossa puhetieteiden parissa. Noorasta tulee isona foneetikko ja Mariasta logopedi.
Tulevaisuuden haaveena näillä nuorilla naisilla on yhdistää palkkatyöt ja ammatillinen musiikin tekeminen.
– Tai saa nyt nähdä, yrittäjiä sitä varmaan kohta ollaan kaikki, Maria miettii.

Nuorten jääkiekon mm-oodividoon pääset tästä linkistä:

Jätä kommentti

*