maanantai 30.3.2020 Usko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Ninja-mies kannustaa kirjojen pariin

IMG_0780

– Uskaltakaa kirjoittaa ja nauttikaa lukemisesta, kirjailija, elokuvaohjaaja Aleksi Delikouras kannustaa Heinäveden yläkoulun ja lukion oppilaita.
Hän kertoo olleensa aina kutosen seiskan oppilas äidinkielessä, mutta niin vain kirjailijan ura on nuorelle miehelle avautunut. Tärkeintä on hyvä tarina ja kiinnostavat henkilöt.


– Teknisen kirjoittamisen pystyy oppimaan sitten myöhemmin.
Aleksi koki aina olevansa huono kirjoittaja, hän oli vasenkätinen, kirjoittaminen oli alusta asti  hankalaa ja jälki sotkuista. Lukeminen ei napannut, vaikka niin vanhemmat kuin opettajatkin siihen kehottivat. Myönteistä palautetta ei juuri tullut, mutta jossain taka-alalla oli haave kirjoittamisesta. Pelaaminen oli kuitenkin aina tärkeämpää.
Kerran hän sai luvan kirjoittaa kouluaineen koneella. Ehtona oli että tekstiä täytyy tulla 15 sivua, kun toisille riitti neljän sivun mittainen tarina. Ja poika kirjoitti, ensin vaaditut 15 sivua ja yhä lisää, niin että fantasiatarina oli jo 70-sivuinen. Kirjoitusvirheistä huolimatta opettaja antoi arvosanaksi kymppi miikan. Se oli käännekohta.

Jätä kommentti

*