torstai 28.5.2020 Alma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Mira Potkosen tie finaaliin katkesi, pronssi kuitenkin historiallinen saavutus

Nyt lohdutetaan

Miran valmentaja Maarit Teuronen lohdutti, kun tunnelmat olivat heti ottelun jälkeen murheelliset.

Matka Riocentroon on helteinen, iltapäivän armoton aurinko iskee selkään ehkä vielä kovemmin tänään, kun Carioca 2-halliin jätettiin Petra Ollin mitalitoiveet.
Toiveikkaana siis nyrkkeilykehään äärelle!

Toistaiseksi Suomen ainoaa olympiamitalia kantaa kaulassaan heinäveteläislähtöinen Mira Potkonen voitettuaan viisinkertaisen maailmanmestarin, olympiavoittaja Katie Tylorin maanantaina.

Tänään Riocentrossa oli vastassa kiinalainen Yin Junhua. Mira lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Suomalaiskatsojat olivat löytäneet pronssin varmistumisen jälkeen hyvin tiensä Riocentron Pavilion kutoseen, ja suomalaiskannustus oli tänään voimakasta.

Kongin soidessa ja kehätuomarin julistaessa kiinalaisen voittajaksi 3-0, tunnelma oli lähinnä tyrmistynyt! Mitä ihmettä! Yksi erä Miralle, kolme vastustajalle! Nyt olisi käyttöä pistetilastoille! Joko suomalaissydän arvioi ottelun kulun näin väärin, vai jäävätkö Miralle annetut pisteet tietokoneen arpajaisiin!?

Valmentaja Maarit kahmaisee pettyneen Miran syliinsä, kaikki hyvin… Valtavan kannustuksen saattelemana areenalta poistuu nainen,  joka on paitsi tehnyt olympiahistoriaa, myös nostanut tunnelman kattoon täällä Rio de Janeirossa ja kotikatsomossa suomalaisille. Hän on urheilija, josta kaikki olemme ylpeitä. Onnea olympiapronssista Mira!

Videopätkä Miran ottelusta tästä linkistä.

Videopätkä poistumisesta kehästä tästä linkistä.

Olympiatunnelmissa Sari Turunen

Tunnelmia

Jätä kommentti

*