maanantai 30.3.2020 Usko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Mervi Kuvajan kuusi kuukautta Kabulissa

01 Työmatkan varrelta. Vieraanvarainen, vaarallinen ja vuoristoinen Afganistan

Mervi Kuvajalle on juuri tullut täyteen puoli vuotta Keski-Aasiassa, Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.
– Olen työskennellyt Euroopan unionin poliisioperaatiossa (EUPOL Afghanistan)  elokuun alusta lähtien.
EUPOL on EU:n toiseksi suurin siviilikriisinhallintaoperaatio, joka on vuodesta 2007 lähtien pyrkinyt auttamaan Afganistania  siviilipoliisiensa toiminnan kehittämisessä. Tänä päivänä EUPOL toimii strategisen tason neuvonantajana.
Kotimaassa Mervi työskentelee sisämisteriön alaisessa Kriisinhallintakeskuksessa, joka toimii Pelastusopiston yhteydessä Kuopiossa. Kriisinhallintakeskus vastaa suomalaisten asiantuntijoiden rekrytoinnista ja koulutuksesta kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan ja pelastustoimen tehtäviin.
– Teen työtä erityisesti EU:n pelastuspalvelumekanismin kehittämiseen liittyvien kansainvälisten projektien parissa. 

Mervi varttui Rummukkalassa.
– Olen sitä ikäluokkaa, että sain käydä myös alaluokat kylän pienessä koulussa.  Lapsuudenkotini, jossa vanhempani Antti ja Merja edelleen asuvat on maaseudulla Kuittuantien varressa, samoilla tiluksilla isäni kotipaikan kanssa. Ensimmäiset elinvuoteni kasvoinkin kolmen sukupolven kodissa, läheinen suhteeni tilalla edelleen asuvaan mummooni Sinikkaan on varmasti perua jo tuolta ajalta.
Nuo seudut ovat Merville rakkaita, ja hän haaveilee omasta pienestä mökistä Iso-Rummukan rannalla.
–  Minulla on kaksi nuorempaa sisarusta, Mirva joka opiskelee ja asuu nykyään Tampereella ja Mika, joka kirjoittaa tänä keväänä ylioppilaaksi musiikkilukiosta Kuopiosta. Lukion jälkeen sitten muutin Kuopioon, jossa opiskelin ensimmäisen tutkintoni ammattikorkeakoulussa ja tuona aikanä heräsi myös kiinnostukseni virkamiesuralle – ja sillä tiellä ollaan nyt kahdeksatta vuotta.

 

Lue koko juttu 25.2. ilmestyneestä Heinäveden Lehdestä.

Jätä kommentti

*