torstai 28.5.2020 Alma

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Luistinradat kirkolla ja Karviossa viikonloppuna käyttökunnossa

jäät viikonlopuksi

Kiireisimmät ehtivät jäälle jo kesken jäädytyksen. Viikonloppuna ei vielä kaukaloon pääse, mutta pienemmälle kentälle melkoisella varmuudella kylläkin.

Ainakin pienempi luistelurata kirkonkylässä yritetään jäädyttää tulevaksi viikonlopuksi lasten luisteltavaksi. Kaukalon ja kentän jäädytys on keskiviikkona kovassa vauhdissa ja näillä näkymin kaukaloon saadaan torstaina vedettyä viivoitukset, jotka jäävät pintajään alle.
Ensi viikolle on luvattu liki 20 astetta pakkasta, mikä tietää hyvää kaukalon jäädytyksen kannalta.

Myös latupohjat ovat pakkasilla kovettuneet hyvään kuntoon.

– Eilen ajettiin kirkonkylän ladut Lindroosin Markuksen kanssa autolla läpi eikä mitään jälkeä jäänyt mihinkään, niin ovat hyvässä jäässä. Kun vielä  saadaan 15 senttiä märkää lunta, niin eiköhän sitten jo päästä ajamaan uraa hiihtäjille, liikuntapaikkojen hoitaja Jari Pakarinen sanoo.

Myös Karviossa päästään viikonloppuna luistelemaan.
– Eiköhän se kaukalo ole kauttaaltaan luistelukunnossa jo tulevana viikonloppuna, lupailee Kari Karvinen tänään keskiviikkona. Kyläyhdistyksen ja palokunnan aktiivit huolehtivat yhdessä Karvion jääkiekkokaukalon jäädyttämisestä. Vettä ei tarvitse kaukaa hakea, sillä sitä pumpataan läheisestä joesta, joka laskee Humalasta Kermajärveen. Palokunta toimittaa paikalle tarvittavan pumpun ja letkut.
– 3–4 kertaa on varmaan tähän mennessä pumpattu vettä  ja muutama päivä menee vielä, sillä jääkiekkokaukalon pohja ei ole aivan tasainen. Viisi senttiä riittäisi muuten hyvin, mutta kun osa alueesta on vähän korkeammalla, niin pohjan tasaamiseen menee vettä, Karvinen toteaa.

Jätä kommentti

*