keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Lisää bussivuoroja, mutta lauantaisin ollaan motissa

LInjuri

Junavuorojen vähentyessä rajusti maaliskuun lopulla Pieksämäki-Varkaus-Joensuu-välillä, on luvassa joitakin korvaavia, Heinävettäkin koskevia linja-autovuoroja. Pohjois-Savon ELY-keskus on hyväksynyt reittiliikenneluvat Pohjolan Turistiauto Oy/Pohjolan Matka -yhtiölle sekä Soisalon Liikenteelle tähän tarkoitukseen.


Pohjolan Turistiauto Oy:n liikennepäällikkö Ritva Korhonen kertoi eilen keskiviikkona, että heidän uusi vuoroparinsa Karvion kautta alkaa liikennöidä 29. maaliskuuta. Uusi aikataulu on maanantaista lauantaihin klo 12.00 Joensuusta Karvion ja Varkauden kautta Pieksämäelle. Vastaavasti Pieksämäeltä aikataulu on maanantaista lauantaihin 14.50 Varkauden ja Karvion kautta Joensuuhun. Vuorot pysähtyvät Matkahuollon reittitiedoissa merkityillä pysäkeillä ja niissä kelpaa myös Kela-tuettu opiskelijan seutulippu. Jo nyt käytössä oleva aamu-ilta bussipari samalla Karvion reitillä vuoroviikoin Pohjolan Turistiauton ja Linja-Karjalan ajamana säilyy ennallaan.

Soisalon Liikenteen liikennepäällikkö Mikko Nissinen kertoi, että heidän junaliikennettä korvaavat bussinsa tulevat ajamaan Heinäveden kirkonkylän kautta 28.maaliskuuta alkaen.
Heinäveden kirkonkylästä pääsee Joensuuhun ja takaisin kolmella bussivuorolla päivittäin maanantaista perjantaihin.  Sunnuntaisin kahdella vuorolla. Lauantaisin ei vuoroja näillä näkymin ole.
Heinävedeltä Varkauteen ja takaisin on junaa korvaavia Soisalon Liikenteen busseja maanantaista perjantaihin päivittäin kolme. Sunnuntaisin kaksi vuoroa. Lauantai näyttää tyhjää.
Uudet supistetut junavuorot tulevat voimaan 27. maaliskuuta. Käytännössä Varkaus – Heinävesi – Joensuu -välille jää  vain yksi vuoro suuntaansa. Nämä ovat voimassa 10. joulukuuta 2016 asti.

Jätä kommentti

*