lauantai 14.12.2019 Jouko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Linnan juhlapuku on yllätys Potkoselle itselleenkin

mira-potkonen-mietteliaana
Mira Potkonen edustaa Tampereen Voimailuseuraa.

Tiistaina posti toi nyrkkeilijä Mira Potkoselle odotetun kirjeen. Kutsun itsenäisyyspäivän juhliin linnaan.

– Olihan se hieno hetki avata kuori ja olla kutsun arvoinen. Arvostan kovasti, Potkonen kommentoi kesken automatkan hetken päästä alkavaan lehdistötilaisuuteen. Sen jälkeen hän aikoo keskittyä marraskuun loppupuolella pidettäviin Sofian EM-kisoihin valmistautumiseen ja pitää mediahiljaisuutta.

Miran tädillä oli toiveena saada suunnitella ja ommella siskontyttärelleen linnanpuku. Toive ei toteudu, sillä aikataulullisista syistä Potkosella ei ole mitään mahdollisuuksia pyörähtää Pohjois-Savossa.

– Kyllä se puku menee nyt muiden tehtäväksi. Annoin suunnittelijalle vapaat kädet. Tyylistä ja väristä ei ole tietoa. Sanoin vain, että siinä pitäisi olla se jokin -juttu. Katsotaan nyt, mitä tulee.

Mira lähtee linnanjuhliin yhdessä puolisonsa Henrin kanssa. Heidät nähtäneen myös parketilla.

– Kyllä lattialla pitää joku kipale käydä vetämässä, vaikkemme mikään tanssipari olekaan, Mira naurahtaa. Puolisolla Henrillä lienee enemmän kokemusta tanssimisesta ainakin estradin puolelta, sillä hän kiertää leipätyönsä ohessa viisihenkisen Henkka & Kulkurit tanssiorkesterin solistina.

Muutakin mukavaa odotettavaa on. Nokian kaupunki lahjoitti Potkoselle olympiamenestyksen kunniaksi omakotitalotontin Sammaliston alueelta. Sille nousee  itsesuunniteltu omakotitalo.

– Oma koti on ollut meidän pitkäaikainen haave ja nyt se on mahdollista. Rakennuslupa on jo myönnetty ja viittä vaille valmis paketti on tulossa.  Ensi vuonna asutaan uudessa omassa kodissa.

mira-potkonen-mitali-kaulassa-2

Rio Janeiron pronssi kirkastui Suomeen tulon jälkeen.

Miran harjoitusohjelmassa keskitytään nyt aiempaa enemmän hiomaa tekniikkaa ja asentoa paremmaksi.

– Yhteistyö Maaret Teurosen kanssa jatkuu edelleen.

Bulgarian Sofiassa pidettävistä EM-kisoista on odotettavissa kovat karkelot.

– Euroopassa on hurja taso nyrkkeilyssä ja paljon tosi hyviä nyrkkeilijöitä. Mitalia totta kai lähden tavoittelemaan, Mira vakuuttaa.

Mira kuulumisista enemmän ensi viikon Heinäveden Lehdestä

Jätä kommentti

*