tiistai 25.9.2018 Kullervo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Laskiainen, ystävänpäivä ja Runeberginpäivä lisäävät leivonnaisten menekkiä

IMG_9848

– Ystävänpäivä on kausileivonnaisten kannalta paras näistä keskitalven juhlista. Seuraavana tulee laskiainen ja sitten Runeberginpäivä,  Päivi Tirkkonen Kotileipomo Päivi Mikkosesta sanoo.
Ystävänpäiväksi Päivi tekee sydänmunkkeja ja sydämillä koristeltuja muffinsseja sekä leivoksia.
– Nytkin on menossa 380 sydämin koristeltua muffinssia erään liikkeen kahvitukseen.
Laskiaispullia menee niitäkin mukavasti. Päivi tekee pullat perinteiseen tapaan kermalla ja mansikka-, kuningatar- tai lakkahillolla. Myös mantelimassaa löytyy täytteeksi sitä haluaville.
Runebergintortuista Päivi ei ole itse erityisen innostunut, mutta niitäkin tehdään halukkaille. Taikinaan hän murentaa esimerkiksi joululta jääneet piparit. Kostutukseen hän käyttää alkoholin asemasta makeaa sitrusvettä. Mausteaineeksi käy karvasmanteliöljy tai hirvensarvisuola.
– Oikeastaan näitä kaikkia kausileivonnaisia on mukava tehdä, kun niistä ei ehdi tulla rutiinia, vaan kohta on jo vuorossa seuraavat. Siinä aina vähän itseäkin jännittää, miten nämä onnistuvat, kun harvoin tekee.
Keväämmällä pääsiäisenä tulevat työn alle erilaiset rahkaleivonnaiset sekä erilaiset hyytelökakut.

Jätä kommentti

*