lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Lakko sulki pankin ovet

Heinäveden Osuuspankin konttori on suljettu lakon takia torstain ja perjantain.

Rahoitusalan työnseisaus sulkee suurimman osan pankkikonttoreista ja pankkien puhelinpalveluista tänään torstaina sekä huomenna perjantaina. Eri palveluissa voi olla myös viiveitä, ruuhkaa ja häiriöitä.

Heinävedellä Osuuspankin konttori on kiinni. Torstaina puolen päivän aikaan pankin oven takana ei näkynyt asiakkaita, vaan ilmeisesti heille oli kiirinyt tieto meneillään olevasta lakosta.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan myös muissa osuuspankeissa sekä konttorit että henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu ovat pääsääntöisesti kiinni. Sosiaalisen median asiakaspalvelu ei ole toiminnassa. Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta kiireellistä asiakaspalvelua. Korttiasiakaspalvelu toimii normaalisti.

Sekä Danske Bankissa että Aktiassa niin konttorit kuin puhelinasiakaspalvelu ovat suljettuina. Handelsbanken pyrkii palvelemaan asiakkaitaan normaalisti, ja sen puhelinpalvelu pysyy auki. S-Pankin palvelupisteet ovat auki normaalisti ja puhelimitse voi hoitaa päivittäisiä asioita. Liki puolet Oma Säästöpankin konttoreista on auki.

Ammattiliitto Pron, Ammattiliitto Nousun ja Danske Bankin henkilöstöyhdistyksen lakko alkoi torstaiaamuna ja päättyy perjantaina keskiyöllä. Työriidan taustalla ovat näkemyserot erityisesti viikonlopputyön teettämisen ehdoista. Työnantajapuoli on vaatinut työaikamääräysten täydellistä muuttamista niin, että työnantaja saisi yksipuolisesti olennaisesti nykyistä laajemmin päättää, miten työajat sijoittuvat. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan työriidan sovittelu jatkuu 2. tammikuuta.

Jätä kommentti

*