lauantai 14.12.2019 Jouko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kyläpääskyn ravintoloitsija vaihtuu

Ravintoloitsija

Lokakuun alusta alkaa heinäveteläisille tuttu mies Heikki Lätti pyörittää Ravintola Kyläpääskyn toimintaa. Risto Grön jää edelleen vastaamaan Hotelli Gasthausista eli majoituspuolesta.
– Tämä on oikeastaan toiveitteni täyttymys, koska olin jo monta vuotta haaveillut oman ravintolan pitämisestä. Minullahan on ravintolakokin koulutus ja aika paljon on kertynyt myös työkokemusta, joka alkoi juuri Gasthausissa joskus 1990-luvun alussa. Kukkopillissäkin työskentelin, mutta muusikon hommat alkoivat viedä yhä enemmän mukanaan, Heikki kertoo.
Työt  veivät hänet Helsinkiin, josta hän palasi perheineen Heinävedelle vuonna 2002. Viime vuodet Heikki Lätti työskenteli paikallisessa postissa. Varsinaisesti hän alkoi paiskia töitä Kyläpääskyssä jo viime huhtikuussa.

– Tarjonnassa pyritään säilyttämään hyväksi todettu kuten esimerkiksi paljon kiitosta saanut lounaspöytämme. Samoin pizzat ovat kestosuosikkeja ja niihin voi kehitellä lisää variaatioita. Mutta á la Carte -annoksiin tulee enemmän muutoksia. Tilauksesta järjestetään edelleen hirvipeijaisia, pikkujouluja, yksityistilaisuuksia ja niin edelleen, kertoo ilmeisen innostunut Heikki.
Jo alkuun hän on järjestänyt musiikkipitoista iltaohjelmaa ja sitä tulee olemaan jatkossakin.
– Taustastani johtuen tunnen niin paljon muusikoita ympäri Suomea, että esiintyjien saaminen ei tuota vaikeuksia, hän myhäilee.
Lapsiperheen isänä hän aikoo kehitellä myös lastenjuhlia, joissa olisi lapsille sopivaa ohjelmaa.
– Tilausjutuissa ja sesonkiaikoina saatetaan tarvita lisätyövoimaa, mutta nykyinen vakinainen henkilökunta jää paikoilleen ja arvostan sitä todella, Heikki Lätti toteaa.

Kommentit

  • Pirjo Heiskanen

    Onnea paljon uudelle yrittäjälle. Jos samalla tavalla palvelu jatkuu kuin viime kerralla käydessämme siellä, niin tulevaisuus on taattu. Oli ilo asioida ja syödä hyvää ruokaa.

  • Matti Hyvönen

    Onnittelen uutta yrittäjää uudesta alusta.
    Meneitä muistellen ruoka oli erinomainen ja uskon ,että Uuden vetäjän Heikin myötä taso säilyy ja paranee.Musiikillisia ruokahetkiä asiakkaille ja koko poppoolle.

Jätä kommentti

*