maanantai 30.3.2020 Usko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Keveyttä ja kultaa kulttuurikirkkoon

kulttuurikirkkoPuun oksat ja runko hohtavat kultaisina ja näyttävät punkeavan ylös paperista. Aurinko paistaa viistosti kirkon sivuikkunoista ja säteiden osuessa ”Aarteeseen”, se herää eloon. Lehtikulta loistaa valossa.
Aarre -teoksen luoja Petra Koivisto on yksi tämän kesän kultuurikirkkotaiteilijoista. Näyttelyyn Suomen taidegraafikot ry kutsui hänen  lisäkseen mukaan neljä taiteilijaa: Teija-Tuulia Aholan, Maija Albrechtin, Katri Heinäsen sekä Juho Karjalaisen.
– Viime vuoden Riitta Nelimarkan raskaiden villareliefien jälkeen haluttiin kirkkoon esille vastapainoksi jotain kevyttä ja ilmavaa. Grafiikka on sellaista ja niinpä otin yhteyttä Suomen Taidegraafikoihin, kertoo sivistysjohtaja Maarika Kasonen.
Kasonen arvioi kirkon seinille tulevan näytteille yhteensä kaikkiaan 30-35 työtä. Kävijöitä kirkon näyttelyissä on ollut vuosittain noin 3500-4000.

 

Heinäveden lehden kestotilaajana tai digilehden tilaajana pääset lukemaan taidenäyttelystä näköislehdestä lisää. Mikäli sinulla ei ole lehtemme tilaajana vielä näköislehden tunnuksia, saat ne päivittämällä tietosi e24-palvelun kautta ja tilaamalla puhelimeesi tunnuksen.

 

 

Jätä kommentti

*