keskiviikko 8.4.2020 Suoma, Suometar

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Keskustelu viriää Musiikkipäivillä

IMG_0530Heinäveden Musiikkipäivät järjestää keskustelutilaisuuden Sibeliuksen sinfonioiden ja Segerstamin kantaesityksen innoittamana Heinäveden Gasthausissa lauantaina 27.6. kello 13  lounasbrunssin merkeissä. Segerstamin kantaesityksen taustat muinaislöytöineen huutavat myös Heinäveden löytöjen asiantuntija Juha Pentikäisen mukaan keskusteluun.
Keskustelijoina tilaisuudessa ovat säveltäjä-kapellimestari, maestro Leif Segerstam,  Sibelius-asiantuntija Veijo Murtomäki, professori Juha Pentikäinen  ja teologi-filosofi Heikki Pesämaa.

Musiikkipäivien lippujen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa.
– Lippujen euromääräinen myynti on jo nyt ennakkoon tuplasti koko viimevuotisen myynnin verran,  tuottaja Sari Pekko kertoi maanantaina.
Eniten lippuja on myyty perjantai-illan Santtu-Matias Rouvalin johtamaan konserttiin, jossa esitetään Sibeliuksen ensimmäinen, viiden ja kuudes sinfonia.  Rouvali lentää Heinävedelle tiukalla aikataululla suoraan Kölnistä.
Heinäveden Musiikkipäivät pidetään ensi viikolla 24.6.-28.6. Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa esitetään kolmen kapellimestarin Erkki Lasonpalon, Santtu-Matias Rouvalin ja Leif Segerstamin johtamina keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina Heinäveden kirkossa.
Viime kesänä Musiikkipäivillä oli 1600 kävijää.

Jätä kommentti

*