maanantai 15.7.2019 Rauni, Rauna

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kermanrannasta pääsee kohta retkiluistelemaan

IMG_0789

Esa Silvennoinen kairaa Kermanrannassa poralla reikää jäähän. Hän nappaa mönkijän peräkärrystä havun ja istuttaa sen reikään. Vielä lunta ja vettä päälle sekä tiivistys jalalla. Uusi reikä taas noin 50 metrin päähän. Näin on tarkoitus edetä laivalaiturin kupeesta pienen saaren takapuolitse Vasarasaareen ja siitä saaria kierrellen lähelle Pääskyvuorta ja takaisin kirkolle, yhteensä noin reilun kymmenen kilometrin lenkki. Mönkijän keulalla on puskulevy, joka työntää samalla ohuen lumikerroksen pois jäältä. Silvennoinen merkkaa ja putsaa uutta retkiluistelureittiä. Jäätä on jalan alla 35-40 senttiä.
– Pitää käydä vielä parempi pora ja ottaa tallat pois terän alta, niin saadaan jää ihan puhtaaksi, Esa miettii.

Kirkonkylän retkiluistelureittiä pitää kuluvan talven ajan auki Heinäveden kyläyhdistys, jonka toiminnassa Silvennoinenkin on mukana.
– Tämä  luistelureitin perustaminen oli oikeastaan ensimmäinen idea, joka uuden yhdistyksen tapaamisissa nousi esille.
Niinpä kokouksessa päätettiin, että luistelureitti merkitään ja aurataan tämän talven aikana, jos vain jääkelejä tulee. Ja tulihan niitä.

Väylästä tehdään noin kolmen metrin levyinen ja siinä mahtuvat menemään niin luistelijat, kävelijät kuin potkukelkkailijatkin.
– Jos saadaan vielä vähän lisää lunta, ajatuksena on ollut, että tuohon viereen voisi vetää myös hiihtoladun. Rantaan laitetaan infotaulu ja reittikartta. Siitä voi kukin matkaan lähtijä suunnitella tuulen ja sään mukaan itselleen sopivan kiertosuunnan tai kääntymiskohdan.
Retkiluisteluvarusteita kyläyhdistys ei aio Silvennoisen mukaan ruveta vuokraamaan, mutta jos joku vuokraaja löytyy, niin siitä voidaan laittaa merkintä rantaan tulevaan infotauluun.
Luistelubaana tullaan pitämään auki ainakin viikonloppuisin ja auki se saatiin maanantaina. Karviossa Takunlahden kuuden kilometrin mittainen retkiluistelureitti on ollut auki viime viikonlopusta alkaen ja tullaan avaamaan taas tuiskujen jälkeen.

Kommentit

  • Päivi Pola-Kärkkäinen

    Todella hieno teko kyläyhdistykseltä ja Esa Silvennoiselta. Meillä Heinävedellä on hienot puitteet monenlaiseen harrastamiseen, pienellä panostuksella.

Jätä kommentti

*