keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kemijärveläinen Eero Kuikanmäki äänen erolla kirkkoherraksi

eero-kuikanmaki

Heinäveden seurakunnan uusi kirkkoherra on kemijärveläinen teologian maisteri Eero Kuikanmäki (42). Valinta vaati kaksi äänestyskierrosta, sillä ensimmäisellä kierroksella kukaan kolmesta ehdokkaasta ei saanut vaadittua yli puolta annetuista äänistä. Kuikanmäkeä kannatti 7 valtuutettua, joroislaista Ari Pelkosta 3 valtuutettua ja tuusniemeläistä Antti Ylöstä 5 valtuutettua. Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat kaksi eniten ääniä saanutta. Kuikanmäen valintaa kannatti 8 ja Ylöstä 7.

Eero Kuikanmäki kertoo olevansa sielultaan lähetystyöntekijä, joka jakaa työpaikalla vastuita, vaikka onkin kärkäs tekemään paljon itse. Läheisimmäksi hän kokee diakoniatyön ja lähetystyön.  Erityisominaisuudekseen hän mainitsee neljään tekstiin perustuvan saarnaamistyylin. Papin tärkein tehtävä on Kuikanmäen mukaan Jumalan sanan saarnaaminen ja sakramenttien jakaminen. Toiseksi tärkeintä on olla seurakuntalaisten käytettävissä.

Rippikoulutyössä Kuikanmäki pitää erityisesti opettamisesta. Hänellä on tapana jättää loppukokeet pitämättä, sen sijaan hän testaa opitut asiat päivittäin. Lapsi- ja nuorisotyössä kivijalka on Kuikanmäen mukaan osallistuminen.

– Pappina toisin tällä puolelle musiikkia ja esimerkiksi kirkkomuskareita olen itsekin pitänyt. Nuorten kanssa tärkeää on toiminnan säännöllisyys, vaikka porukkaa ei aina tulisikaan paljon paikalle.

Vapaaehtoistyön Kuikanmäki sanoo olevan Heinävedellä toimivaa.

– Olen kyläpainotteinen ihminen. Uutena juttuna voisi olla vaikka Mikkelin päivänä enkeleiden tuominen alttarille kaikille kuluneena vuonna kastetuille.

Esimiestyössä vahvuuksikseen Kuikanmäki arvioi loogisuuden ja luovan ongelmanratkaisukyvyn.

Eero Kuikanmäki
Teologian maisteri, 42 v.
Kemijärveltä
Viiden vuoden kokemus kirkkoherran virasta
Tällä hetkellä Pelkosenniemen kirkkoherrana
Vahvuudet: musiikki
Perhe: vaimo ja kuusi lasta
Vakaumus: viides
herätysliike ja erityisesti OPKOlaisuus
Arvot työssä: ajan antaminen, avoimuus ja suoruus, ryhdikäs johtaminen

Jätä kommentti

*