keskiviikko 8.4.2020 Suoma, Suometar

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kehon ja sielun voitelua

IMG_0799Kulttuurimelojaksi kutsuu itseään Ilomantsin kansalaisopiston rehtori Saara Immonen, joka aikoinaan vaikutti Heinävedellä samassa tehtävässä.
–  Idea Kermajärven melonnasta syntyi kevättalvella, kun osallistuin Valamossa musiikkipäivien järjestämään blini-iltaan. Maija Kakriaisen kanssa olemme harrastaneet kulttuurimelontoja jo monta vuotta, on käyty meloen kesäteattereissa ja näyttelyissä, Musiikkipäivät tuntui tänä vuonna houkuttelevalta kohteelta, Immonen kertoo.

Saara aloitti melonnan aikoinaan Kermajärvellä ja pitää tätä edelleen kotijärvenään. Maijalle Kermajärvi oli uusi tuttavuus.
– Hieno erämaajärvi ja vaihtelevaa järvimaisemaa. Myös kanavat olivat mahtavat, sulku toisensa perään tuli Varsitaipaleessakin eteen, en edes tiennyt että sellainen kanava on olemassa,  Kakriainen kehuu tämän kesän ensimmäistä melontareissuaan.
Yhden yön naiset valvoivat aamuun asti Vasarasaaren laavulla.
– Oli hienoa, maisema vaihteli hopeasta lohenpunaisen kautta siniseen, Kakriainen kuvailee.
Kulttuurimelonnan päivittäisille pienille reissuille Sibelius-sinfoniat loivat juonen, jota täydensivät Kermajärven hienot erämaamaisemat.
– Lisänä aamuyön lettukestit Vasarasaaressa, kajakin kannelle saakka nousevat kuohut Varistaipaleen kanavassa ja kuikkalaumojen äänet; Immonen maalailee.

 

Lue lisää 8.7.Heinäveden Lehdestä tai näköislehdestämme täältä.

Jätä kommentti

*