torstai 4.6.2020 Toivo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kaukolasipartion Kulta hyytyy Kolin mäkeen

Kaukolasipartio samaan suuntaan vinossa hyvä

Etualalla Ilja Teppo ja basisti Sampsa Asikainen. Taustalla revittelee kitaristi Pertti Feller.  Rumpali on piilossa. Jonkinlaisia lyömäsoittimia hoitelee myös Johannes Teppo tavaramerkiksi tulleet suurentavat suojalasit silmillään.

– Ihan taviksia ollaan. Meitä enemmän somessa kiinnostavat bändin autoasiat. Taidetaan olla eniten autojen kanssa mokaileva bändi Suomessa, joensuulaisen Kaukolasipartion Johannes Teppo epäilee.
– Kerran jäi vaihdekeppi käteen Kolilla. Timo (teknikko) rakensi siihen sitten rumpukapulasta ja Jeesus-teipistä uuden, yhtyeen basisti Sampsa Asikainen lisää.
Ilja Tepon mukaan silloin oltiin lopetettu keikka ja lähdössä laskeutumaan Kolin mäkeä alaspäin.
– Jo mennessä traktori kävi hinaamassa meidät ylös keikkapaikalle. Niin kuin seuraavalla kerrallakin. Hinauspalvelu kuuluu jo raideriin, Ilja leukailee.
– Pitäsköhän nyt myynti-ilmoitus laittaa. Myydään auto parhaassa kunnossa, mitä ikänä. Huippu Volkswagen. Ei muuta kuin kovaa ajoa.
Matkailuautoksi rekisteröity vanha Transporter on selvästikin rakas, sillä sitä kutsutaan Kullaksi.

Hulvattomasta esiintymisestään tunnetun Kaukolasipartion musiikilliset juuret tulevat kotoa. Jaakko Tepon tuotanto on tullut myös jälkikasvulle tutuksi omakohtaisesti.
– Ensin Mallorca-musikaali ja viimeisimmäksi isän 60-vuotiskiertue, mikä oli valtava projekti. Kumpaankin tehtiin musa ja oltiin Kaukolasipartiona soittamassa. Paljon tuli paikkakuntia kierrettyä, Ilja Teppo kertoo.
Alussa Kaukolasipartion keikat pohjautuivat pääosin omiin cover-versioihin tutuista biiseistä. Nyt on enemmän omia kappaleita. Neiti kaunispäivä, Jappadappa ja Kesyttämätön leijona ovat niistä tunnetuimmat ja ne on julkaisu myös musiikkivideoina.
– Sävel on helpompi, sanat aina vaikeammat. Ne annetaan, kun annetaan, sanoo yhtyeen omasta tuotannosta vastaava Ilja Teppo.
Jaakko Teppo seuraa aktiivisesti poikiensa touhuja ja hän antaa myös hyviä vinkkejä. Sekä kommentoi.
Onko sitten joku perusletkautus, joka kertoo kaiken?
– On. Täyttä paskaa, Johannes lisää ja porukka hörähtää nauruun.
– Se on sen peruskommentti.
Porukka, johon viitataan, on tässä yhteydessä Ilja ja Johannes Tepon lisäksi kitaristi Pertti Feller, basisti Sampsa Asikainen, rumpali Antti Huuskonen ja teknikko Timo, joka jää sukunimettömäksi.

Kaukolasit

Johannes ja Ilja Teppo

Kaukolasipartio kitaristi polvillaan
Kitaristi Pertti Feller

Iljan mukaan heitä on monissa piireissä tituleerattu huumoribändiksi.
–  Meille huumori  on enemmän lisämauste, pohjaväre esiintymisessä ja tuotannossa. Tosissaan tässä ollaan.
Yhtyeen musiikissa yhtyy monia tyylejä.

Kaukolasipartio kiertää pääosin Itä-Suomea. Etelässäkin ollaan käyty muun muassa Rymy-Eetussa ja Zetorissa Helsingissä ja siellä vastaanotto oli huikea.
Kaikkea on nähty. Junan käytävälläkin on esiinnytty – tosin tilauksesta tv-ohjelmaa varten, Espanjassa kadulla llman lupia (liittyi omaan Neiti kaunis päivä -musiikkivideoon), sekä Mustassa Pörssissä Kaukolasipartiota edeltävällä Trio Tepander kokoonpanolla.
– Niin ja kerran Citymarketin leipäosastolla. Pullava-biisi soi siinä viereisessä kojussa.
Myös yksityistilaisuuksiin tulee kutsuja.
– Kaikkea on pyydetty, mutta yleensä eivät todellakaan tiedä, mitä tilaavat. Tori.fista meidät löytää ja huuto.netistä. Sampsan kuvalla myydään, leukaillaan.

Katso Hilman ja Onnin räpversio tästä linkistä.

Alla. Keikan päättää yhtyeen oma kappale Kesyttämätön leijona.

Tarzan

Jätä kommentti

*