lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Karvio Rockissa luvassa mieletön kattaus: Steve ’n’ Seagulls, Turmion Kätilöt, Maustetytöt, Jukka Poika…

Suomalainen country-yhtye Steve ’n’ Seagulls. Vas. Tomi Tajakka, William Hänninen, Simo Heikkinen, Matias Haavisto ja Janne Tuovinen.

Karvio Rock järjestetään jo seitsemättä kertaa ja tavoilleen uskollisena esiintyjälista esiteltiin tällä viikolla kovempana kuin koskaan.

Perjantaina lauteille nousee kaksi joensuulaisbändiä Kolossus ja Stranded Ways. Kolossuksen tunnetuin kappale Mantsurian Kätyri tarjoaa erinomaista Metallia isolla M:llä.

Stranded Ways ei jää myöskään varjoon, vaan uudet julkaisut kuten Royal Destroyer, laittaa kuulijan luulemaan bändin soittaneen jo vuosikymmeniä.

Mutta ilta on tässä vaiheessa vasta nuori ja ehkä kesän kovin comebackin tarjoaa Problems.

– Tumpin herkkä tulkinta sekä lyriikka on ihastuttanut menneinäkin vuosina. Katupoikien laulu, sehän ei ketään jätä kylmäksi, hitti toimii yhä. Olemme erittäin kiitollisia että Tumppi valitsi Karvion yhdeksi kesän pääkeikkakohteekseen, Lomakeskus Karvion yrittäjä Mika Mäkelä kiittelee.

Ja sittenkö rävähtää? Perjantai-illan pääesiintyjät ovat Steve`n`Seagulls ja Turmion Kätilöt.

Steve`n`Seagulls on omilla sovituksillaan lyönyt jo puoli maailmaan sekaisin, ehkä enemmänkin.

– Euroopassa ja maailmalla ahkerasti kiertelevä yhtye antaa tilaisuuden myös meille päästä nauttimaan suuren maailman tyylistä.

Yhtye on parasta aikaa studiossa levyttämässä uutta albumiaan ja epäilemättä tulos on vertaansa vailla.

– Saapa nähdä kuullaanko Karviolla legendojen ensimmäiset esitykset näistä Suomen maan kamaralla.

Turmion Kätilöillä on edessään mittava Euroopan kiertue Nightwishin kanssa ja uusi maailmanlaajuisesti esiteltävä uusi albumi Global Warning näkee päivänvalonsa huhtikuussa.

– Todella mahtavaa, kun yhtye tulee meille Karvioon esiintymään. Saapa nähdä onko pakko jo jatkaa esiintymisaluetta naapurikunnan puolelle, että saadaan kaikki soviteltua sisään.

Lauantaina estradille nousevat bändit Ardes ja Dynamo Joensuusta.

– Ardeksen kappaleet ja solistin fantastinen ääni eivät kalpene ilta-auringossa ja uskonkin heidän olevan kovaa valuuttaa Suomen tähtitaivaalla, kunhan saavat hieman laajempaa settiä tarjolle.

Samoin Dynamon esittämä Musta Joutsen on jo kelpo settiä ja saadaan varmasti oiva keikka pojilta Karvion iltaan.

Festarit eivät olisi festarit ellei siellä esiintyisi myös Jukka Poika sekä CatCat. Nämä virtuoosit ovat tuottaneet suunnattomasti iloa kansalle hienoine lavaesiintymisineen ja huikeine lauluineen.

Jukka Pojan uusimmat vedot lähtevät taas suoraan sydämestä ja Karviolle alkaa kasvaa kohta Papaijaa.

Kaiken kruunaa median lemmikki Maustetytöt, jotka eivät aina tiedä ovatko ehdokkaina vai eivät, mutta levyt myyvät ja striimaavat kultaa.

Omintakeisella tyylillään kansan itseensä rakastumaan saanut yhtye on vielä uransa alussa mutta samalla painii Supersarjassa esiintymistaidoillaan ja tulkinnoillaan.

Karvio Rock 2020 pidetään 24.–25.7.2020.

Tiina Laine

Jätä kommentti

*