lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Karvaiset kaverit työllistävät Susanne Ylikestin: Koirat pääsevät karvoistaan ja minihevoset tuovat hyvää mieltä

Susanne Ylikestin trimmausasiakkaista iso osa tulee Heinävedeltä.

Päivi Konttinen
Susanne Ylikesti ei yleensä ajattele välimatkoja.

– Sen sijaan rauha ja luonnon läheisyys on se, mitä täällä Viljolahdessa erityisesti arvostamme. Heinävesikin on melkein nurkan takana. Siellä käymme kaupoilla, talvella laskettelemassa ja kesällä iltatoreilla.

Viime kesänä yritysrekisteriin kirjattiin yrittäjäkurssin käymisen ja Wäläkyn neuvonnan jälkeen Susannen yritys Plutos´s & Smokey’s ky.

– Yrityksen nimi syntyi meille rakkaiden koirien mukaan.

Eläinten ympärille rakentuu myös koko yritystoiminta. Susanne trimmaa koiria ja tekee monenlaista eläinavusteista työtä, kuten vie minihevosiaan vierailuille laitoksiin ja kouluille.

– Heinävedellä olen pitänyt heppakerhoa minihevosten kanssa ja kerholaiset ovat myös vierailleet täällä meillä.
Myös Susannen trimmausasiakkaista iso osa tulee myös sieltä suunnalta.

Sen lisäksi hän valmistaa eläimille yksilöllisiä vaatteita, nuttuja, pantoja ja loimia. Koirankarvasta syntyy myös käsinkehrättyä lankaa.

– Olen yhdeltä koulutukseltani artesaani ja toiselta eläintenhoitaja-trimmaaja. Näitä kahta taitoa yhdistämällä yrityksen liikeideakin kirkastui.

Asiakaspalvelupuolen kokemus auttaa yrittäjänä toimimisessa, mutta sen ympärille olisi mahdollista rakentaa vielä koulutusta ja valmennusta.

Viimeiset parikymmentä vuotta Susanne onkin on kerryttänyt tämän alan kokemusta reissaten ympäri Suomea erilaisissa vaatemyynnin esimies- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Viljolahdessa järjestetään myös virkistys- ja leiripäiviä, joissa eläimet ovat jollain lailla mukana. Myös kädentaitokurssien järjestäminen on suunnitelmissa. Järven rannassa kodassa on mahdollista järjestää asiakkaille vaikka kahvitus.

– Varparannalla olevan matkailuyrityksen kanssa on suunniteltu alustavasti yhteistyötä, jossa minä järjestän ohjelman ja asiakkaat majoittuvat heillä. Tai sitten vien eläimet heidän luokseen, miten asiakkaat toivovat.

Maaliskuussa toteutuu univaikeuksista kärsiville eläinavusteinen uniryhmä, jonka vetää Susannen ystävä, unettomuuden lääkkeettömään hoitoon perehtynyt työterveyshoitaja Johanna Seppälä.

Viimeistelyä vaille valmiissa toimitiloissa on ompelimo, trimmaamo sekä seitsenpaikkainen talli. Lisäksi on suuri, vielä toistaiseksi isännän käytössä oleva varastohalli.

– Tallipaikkoja on muutama tyhjänä ja ne joutaisivat tällä hetkellä minihevosille vuokralle.

Susannen kertoessa tarinaansa, nousee toistuvasti esille määrätietoisuus ja päättäväisyys.

– Jenkeissä näin minihevosia ja sanoin, että haluan joskus tuommoisia. No nyt niitä sitten on.

Talliin Susanne halusi karsinat, joista pienet eläimet voivat kurkistella ulos. Kun mikään firma ei niitä pystynyt toimittamaan, karsinat teetettiin mittatilaustyönä Susannen serkulla, joka yhdessä puolison isän kanssa asensi ne paikalleen.

Samoin kävi lämmitysmuodon valinnassa.

– En halunnut talliin mitään säätöruuveja enkä pattereita. Tehtiin maalämpö, lattialämmitys, joka asennettiin vain käytävien kohdalle. Kyllä siinä heinäveteläinen putkimies aikansa raapi päätään, mutta sellainen tehtiin ja on toiminut.

Jätä kommentti

*