torstai 2.4.2020 Pellervo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Karppisten karja onnellisesti aitojen sisällä

Late-koira– Ollaan just saamassa aitaukseen, soitatko hetken kuluttua, vastaa Antti Karppinen kiireisen tuntuisena puhelimeen torstai-iltapäivällä neljän aikaan. Reilun viikon karkuteillä juossut lihakarja on nyt viittä vaille lankojen sisällä. Karjan paikansi Kari Kosusen Late-koira, joka oli hiehojen perässä jo tiistaina. Silloin kuitenkin löydettyjä hiehoja ei saatu houkuteltua kotilaitumelle.

Koiran ohjaaja Kari Kosunen vahvistaa, että kokenut 9-vuotias metsästyskoira Late lähti tuoreen jäljen perään ja eläimet löytyivät noin kilometrin päästä kotoa.

– Oltiin tuulen alla ja edettiin tilan suuntaan. Isännän pitää osoittaa kiinnostusta jäljitettävää eläintä kohti, kokenut koira kyllä ymmärtää mitä etsitään ja mihin ollaan menossa, Kari Kosunen selvittää.

Kosusen mukaan etsinnän alussa kuljetaan koira hihnassa laaja ympyrä, joillon jälkiä yleensä löytyy.

– Vaikka jälkiä on ristiin rastiin vaikka mihin suuntaan, koira osaa ajaa eläimet sinne minne pitääkin. Koiran ei myöskään anneta haukkua, etteivät jäljitettävät eläimet säikähdä.

Kun hieholauman ääni alkoi kuulua, Kosunen pysäytti Laten ja isäntä Antti Karppinen lähestyi nautoja varovasti. Koira ja jäljestäjä pysyivät kauempana.

(Kuva: Rauni Kosunen)

Kommentit

  • Marja-Leena Liski

    Olo on helpottunut niin omistajien että elukoitten puolesta, ei kun hyvää kesänjatkoa kaikille. M-L

Jätä kommentti

*