lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kadonneen etsintöjä laajennettu Palokissa

Lintulan ympäristö on maaseutumaista maisemaa, peltoja, metsää sekä vesistöä. Kuva luostarista koilliseen menevän peltotien varrelta.

Lintulan luostarista kadonnutta 73-vuotiasta nunna Elisabetia, Irmeli Vuolletta, ei ole edelleenkään löydetty.  Komisario Sami Joutjärven mukaan etsinnöissä on tällä hetkellä mukana noin 50 henkilöä, sekä virkamiehiä, että vapaaehtoisia. Myös koirapartioita on maastossa. Vapaaehtoisia on sekä Heinävedeltä että naapurikunnista.

Etsintöjä tehdään kaukaisimmillaan nyt jo noin seitsemän kilometrin päässä luostarista. Joutjärven mukaan häiriötekijöitä on vilkkaalla luostarialueella ja sen läheisyydessä paljon, joten tarkka etsintä teetättää paljon työtä. Etsintätyössä on lähtökohtana, että kadonnut on edelleen hengissä.

Komisario Joutjärven mukaan ihminen selviää kolme vuorokautta juomatta ja tähän aikaan vuodesta nestettä on saatavilla luonnossa, mikäli kadonnut on siinä kunnossa, että pystyy sitä etsimään.

– Tosin sää on ollut eilisen päivän ajan niin huono, että hypotermian riski on olemassa.

Nunnasta on viimeiset havainnot tiistai-illalta.

 

 

Kommentit

  • Luontoihminen

    Nunna Elisabetin katoaminen koskettaa jo senkin takia, että olen osallistunut monille Valamo-opiston ikonimaalauskursseille vuosien saatossa ja Lintulakin ja sen historia on tuttu.

    Mitä sitten tulee Elisabetin etsintöihin niin mieleeni tulee täältä kotipaikkani lähiseudulta tapaus, jolloin marjastaja eksyi suolle. Hänet löydettiin, mutta hän kertoi, miten korpit seurasivat koko ajan.

    Korpit ovat uteliaita lintuja ja niiden edesottamuksia seuraamalla voisi olla apua Elisabetinkin löytymisessä, mikäli tätä ulottuvuutta ei ole vielä käytetty.

Jätä kommentti

*