maanantai 24.6.2019 Johannes, Juhani, Juha, Jukka, Janne, Juho, Jani, Jussi, Juhana

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Irma keitti kouluruokaa kahdelle sukupolvelle

Irma NatunenIrma Natunen heittää 42 vuoden työrupeaman jälkeen ravitsemuskeskuksen kattilat ja kahvelit kaappiin ja suuntaa kesälaitumille. Vuorotteluvapaan kautta hän siirtyy aikanaan eläkkeelle. Irma on ehtinyt ruokkia koululaisia parhaimmillaan jo kahdessa polvessa. Olo onkin kevyt, kun kellon kanssa heilumisen saa nyt jättää vähemmälle.


– Kyllä siitä jo yli 40 vuotta on, kun menin Raaminmäelle vanhainkodin keittiöön tekemään kesäloman tuurausta. Siitä asti on työtä riittänyt.
Raaminmäen kesäpestin jälkeen Irma sai rehtori Valto Airaksiselta kirkonkylän koulun keittiön avaimet ja ohjeeksi tehdä seuraavaksi maanantaiksi ruoka 175 oppilaalle ja siivota sen jälkeen keittiö.
– Siihen aikaan kotitalousopettaja laati ruokalistat ja kaupasta tilattiin niiden perusteella ruokatarvikkeet. Eikä silloin ollut perunankuorimis- tai astianpesukoneita. Raasteet jauhettiin käsin pyöritettävällä myllyllä. Kaikki muukin tehtiin käsin.  Ruokatarvikevarasto oli alakerrassa ja sieltä tavara kannettiin ylös keittiöön.

Jätä kommentti

*