keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Iloa silmälle ja kuntoa keholle

IMG_2148Metsä on muuttunut kauniiksi pihaksi noin kymmenen vuoden aikana Räisästen tontilla Kaivotiellä. Kaijan synnyinkoti siirtyi hänen ja puolisonsa Hannun omistukseen vuosituhannen vaihteessa. Tontilla on ehditty puuhaamaan erityisesti sen jälkeen, kun Kaija jäi eläkkeelle yhdeksän ja Hannu neljä vuotta sitten. Räisäset halusivat helppohoitoisen ja kauniin pihan.
– Ruohon ajaminen ärsytti ja kun meillä ei ole mökkiä, on sen sijaan aikaa puuhastella pihalla. Ajateltiin tehdä semmoinen, että ilikii ies asua, Hannu sanoo.
Homma alkoi Itkosen Mikan ja Heidin tehtyä pihasuunnitelman puiden ja pensaiden osalta. Ensin kaadettiin metsää, kaivettiin kantoja ja muotoiltiin pihaan korkeuseroja kunnasta saadulla täytemaalla. Hannu heittää väliin, että kaikki ”Ihanat pihat” eli television puutarhaohjelmat ja -lehdet pitäisi kyllä kieltää. Niin paljon uutta ideaa sieltä Kaijalle kumpuaa.
– Kävihän tässä niinkin, että patiolle pystytetty pihakeinu kerkesi lahota, ennen kuin kerkesin istua siinä yhtään kertaa, Hannu nauraa

Jätä kommentti

*