torstai 4.6.2020 Toivo

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Helteet väistyvät viikonlopuksi

13335808_10154244503739650_562677867059686835_n[2]

Koulujen päättäjäispäivän sää on viileä ja tuulinen. Etenkin maan itä- ja pohjoisosissa on epävakaista.

Ilmatieteen laitoksen 2. kesäkuuta laatiman ennusteen mukaan kylmä rintama liikkuu perjantaina Suomen yli kaakkoon ja koko maahan virtaa pohjoisesta huomattavasti viileämpää ilmaa. Kylmän rintaman yhteydessä esiintyy sade- ja ukkoskuuroja, joihin voi etenkin maan itäosassa liittyä myös voimakkaita ukkospuuskia. Säärintaman etupuolella lämpötila kohoaa perjantaina etelässä ja idässä hellelukemiin. Puuskainen luoteistuuli tuo kuitenkin viileää ja jopa koleaa ilmaa nopeasti kohti etelää. Päivälämpötilat laskevat lauantaiksi noin 10 asteella.

Lauantaina päivälämpötila on maan pohjoisosassa 5…10, maan keskiosassa 10…15 ja maan eteläosassa 14…18 astetta. Maan itä- ja pohjoisosassa sää on lauantaina puolipilvinen tai pilvinen ja paikoin tulee sadekuuroja, Lapissa paikoin myös räntäkuuroja. Maan länsiosassa on aurinkoisempaa ja enimmäkseen poutaa. Luoteistuuli on päivällä suurimmassa osassa maata puuskissa navakkaa.

Sunnuntaina päivälämpötilat jäävät koko maassa 5 ja 15 asteen välille.  Sää on pääosin puolipilvinen.. Kuurosateet painottuvat sunnuntainakin maan itä- ja pohjoisosaan.

Kommentit

  • Elänteen erakko

    Kesäkuun loppu on vaihtelevaa ja viileätä.
    Heinäkuu on lämpöisepää. Puolessavälissä kuuta on kovia sateita ja tuulia.
    Elokuu on kesän paras. On lämmintä ja aurinkoista.
    Syyskuu on myös suhteellisen kaunis. Viidennen päivän aikoihin on kovia myrskyjä ja sateita. Loppukuussa on muutamia tosikylmiä oitä. Villasukat jalkaan nukkumaan mennessä.

Jätä kommentti

*