keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Maarika Kasonen uudeksi kunnanjohtajaksi äänivyöryllä

onntitelut

(Perussuomalaisten Mauno Räsänen onnittelemassa Maarika Kasosta. Taustalla kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aarno Happonen (sd.) ja kunnansihteeri Sinikka Lappalainen)

Vuoden viimeiseen istuntoonsa kokoontunut Heinäveden kunnanvaltuusto valitsi uudeksi kunnanjohtajaksi vuodesta 2009 lähtien Heinäveden kunnan sivistysjohtajana toimineen Maarika Kasosen (s. 1976). Kasonen on koulutukseltaan filosofian maisteri, ja hän on tehnyt yhteiskuntapolitiikan kandidaatin tutkielman tänä vuonna. Lisäksi hänellä ovat yhteiskuntatieteiden opinnot ovat meneillään.

Valinnasta käytiin suljettu lippuäänestys, jossa Kasonen sai 15 ääntä ja toisena ehdokkaana ollut Enonkosken nykyinen kunnanjohtaja, Keskustan ehdokkaaksi profiloitunut Kari Kuuramaa 6 ääntä. 21-henkinen valtuusto oli täysilukuisena paikalla tekemässä valintaa. Samassa kokouksessa vahvistettiin myös kunnanvaltuuston tulevaksi kooksi 17 valtuutettua.

 Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa seurasi jännittyneenä tulostenlaskentaa.

Alin kuva: Kunnanhallituksen puheenjohtaja Auvo Gustafsson (kesk.) jakoi kokouksen jälkeen valtuutetuille ruisleipää. Uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Maarika Kasonenkin sai omansa. Vasemmalla onnitteluvuoroaan odottaa Vappu Eskelinen, joka oli kuntalaisena seuraamassa kokousta.

kuuramaaleipaa

Kommentit

  • Kuntien alasajo täydessä vauhdissa

    Soten jälkeen kunnille jää koulutus, kulttuuri,nuorisotyö ja paikallinen infra. Kunnallisveron tuotosta leikataan reilustti yli puolet. Sopiikin kysyä mihin itsenäistä kuntaa enää tarvitaan. Sivistysjohtajan valinta kunnanjohtajaksi on järkevä ja sopiva välivaiheen ratkaisu ennen mittavia kuntaliitoksia, jotka Suomessa väistämättä on edessä. Siltä Heinävesikään ei voi välttyä.

Jätä kommentti

*