keskiviikko 3.6.2020 Orvokki, Viola

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Heinävedeltäkin viljelijöitä Senaatintorilla

Kyltti

 

EnsivaikutelmiaSenaatintori on juuri nyt täpötäynnä maatalouden taloustilanteesta huolestuneita viljelijöitä ja heidän traktoreitaan, kuten Mervi Kervisen lähettämästä kuvasta paikan päällä ilmenee.

– Tilanne on aivan kestämätön, Kervinen luonnehtii maatilojen talouspiinaa. Siksi hänen mielestään oli selviö, että heidän perheensä osallistuu maatilojen puolesta järjestettyyn mielenilmaukseen. He matkustivat paikan päälle junalla lomamatkallaan. Heinävedeltä on mukana toinen 2-3 hengen autokunta, muttei traktoreita.

Rappuset

Koko Etelä-Savosta matkassa on noin 80 viljelijää ja heidän perheenjäseniään sekä kymmenkunta traktoria. Kaikkiaan paikan päällä arvioidaan olevan yli 3000 viljelijää ja 600 traktoria.

Maatilojen taloustilanne on MTK-Etelä-Savon puheenjohtaja Juha Paajasen mukaan heikoin vuosikymmeniin, mikä on seurausta maataloustuotteiden markkinahintojen jyrkästä laskusta, Venäjän viennin romahduksesta ja EU-maatalouspolitiikan muutoksista.

Maaseutuviraston kyvyttömyys hoitaa sille annettuja tehtäviä ja tukimaksatusten siirtäminen viikoilla eteenpäin pahentavat viljelijöiden tilannetta entisestään.

– Maatilojen ahdinko on todellinen. Nyt puhutaan hädästä. Viljelijöiden asemaa markkinaketjussa on pystyttävä vahvistamaan, Paajanen vaatii.

Alla Antti Karppisen tunnelmia Senaatintorilta.

Karppinen

Arvon ansaitsemme

Tekstiä kauhassa

Traktoririvistöä

Viereri

 

 

 

 

Jätä kommentti

*