maanantai 15.7.2019 Rauni, Rauna

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Heinävedellä pelattiin RAY:n pelejä reilulla 50 eurolla asukasta kohden

IMG_2213Raha-automaattiyhdistyksen kaikkiin peleihin kulutettiin Heinävedellä alkuvuoden aikana 54,09 euroa jokaista täysi-ikäistä heinäveteläistä kohti laskettuna.  Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana pelattu summa on noussut viime vuoden vastaavasta ajasta hieman yli euron. Netti ja mobiilipelejä pelattiin Heinävedellä 6,84 eurolla aikuista kohden. Vuotta aiemmin summa oli 3,96 euroa.Valtakunnallisesti peleihin kulutettiin alkuvuoden aikana 88 euroa jokaista täysi-ikäistä suomalaista kohden laskettuna. Etelä-Savossa Rayn peleihin upotettiin keskimäärin 93,87 euroa aikuista kohden.  Ahkerimmin RAY:n pelejä pelattiin Kymenlaaksossa Virolahdella, missä aikuista kohden laskettuna pelaamiseen kului noin 174 euroa. Toiseksi eniten pelattiin Kanta-Hämeessä Forssassa, jossa pelaamiseen kului 165 euroa. Kolmanneksi ylsi Lapin maakunnan Utsjoki, jossa pelattiin 164 eurolla.

RAY:n nettikasinon ja mobiilipelien suosio on kasvanut huomattavasti. Kun vuoden 2014 alkupuoliskolla netti- ja mobiilipeleihin käytettiin koko Suomessa noin neljä euroa aikuisasukasta kohden laskettuna, tämän vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana tuo summa oli jo liki seitsemän euroa. Nettipeleihin käytetyn rahasumman osuus RAY:n kaikkiin peleihin käytetystä summasta on noussut vuoden aikana 4,6 prosentista liki kahdeksaan prosenttiin. Eniten RAY:n netti- ja mobiilipelejä pelattiin tämän vuoden alkupuoliskolla Keski-Suomessa Kinnulassa, noin 23 eurolla aikuisasukasta kohden laskettuna.Toiseksi ahkerimmin, noin 20 eurolla, pelattiin Satakunnassa Jämijärvellä ja kolmanneksi eniten Lapissa Sodankylässä, missä pelaamiseen kului yhdeltä aikuiselta noin 19 euroa.

Raha-automaattiyhdistyksen koko liikevoitto käytetään sosiaali- ja terveysjärjestöjen sekä sotiemme veteraanien tukemiseen. Etelä-Savon maakunnan alueelle myönnettiin tänä vuonna avustusta yhteensä 4 414 497 euroa. Saajina oli 46 järjestöä ja 69 eri kohdetta. Tukea saavat muun muassa Viola – Väkivallasta vapaaksi ry perheiden turvallisuuden lisäämiseen eron jälkeen 300 000 euroa, Mikkelin seudun muisti ry muistisairauksien asiantuntija- ja tukikeskuksen toimintaan 269 000 euroa. Tässä myös Heinävesi on mukana. Varkauden seudun omaishoitajat ry sai avustusta ensimmäisen kerran. Haettu summa oli 82 000 euroa ja se myös myönnettiin. Heinäveden lisäksi omaishoitajayhdistyksessä ovat mukana Joroinen, Leppävirta ja Varkaus. Heinävedelle varoja ohjautuu myös Saimaan syöpäyhdistyksen kautta.

Jätä kommentti

*