maanantai 30.3.2020 Usko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Haastava talvi hankaloittaa lehtien jakelua

Alati vaihtuvat olosuhteet, lumisateet ja liukkaus ovat vaikeuttaneet tänä talvena Savon Jakelun lehdenjakajien työtä. Toimitusjohtaja Heikki Ahponen pyytää lehden saajilta ymmärtämystä, sillä jakajat tekevät taatusti parhaansa haastavista keleistä huolimatta.

– Savon Jakelu hoitaa koko Pohjois-Savossa sekä Heinävedellä lehtien varhaisjakelun sekä viikonloppujakelun. Jakajien autot ovat eri puolilla aluetta liukuneet liukkauden vuoksi ojaan tai jääneet kiinni jopa kaupungeissakin, Heikki Ahponen kertoo.

Savon Jakelun jakajat ovat ensimmäisenä aamuyöllä ennen aura-autoja tien päällä tekemässä latua muille kulkijoille. Jos liukkauden tai lumen vuoksi jakeluautolla ei pääse postilaatikkorivien viereen, joutuu jakaja nousemaan erikseen autosta, mikä sekin hidastaa jakoa. Avuksi olisikin, jos laatikkojen edustat pyrittäisiin pitämään puhtaina ja poistamaan lumivallit heittolaatikoiden edestä.

Lehdenjakelu on ketju, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

– Ensin on lehtien runkokuljetus Heinävedelle. Sitten varhaisjakajat lähtevät neljän jälkeen tien päälle ja siihen viikonloppureitit päälle. Huonon ajokelin vuoksi keskinopeudet voivat jopa puolittua eikä siksi aina pystytä lupaamaan lehtien jakoa ennen kello kymmentä. Huonolla kelillä saattaa tulla tuntikin lisäaikaa. Tavoiteaikataulu on tiukka ja laadittu optimiolosuhteisiin ja nyt on ajettu koko ajan talviolosuhteissa.

Jätä kommentti

*