maanantai 30.3.2020 Usko

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Anna-Leena piti päänsä ja ryhtyi nunnaksi

IMG_0054– ”Ihmisen elämä on 70 vuotta tai korkeintaan 80. Sen jälkeen alkaa tuska ja vaiva”, näin sanotaan Raamatussa ja niinhän se on, jotain tuskaa ja vaivaa löytyy usein, naurahtaa viime viikolla 70-vuotispäiväänsä viettänyt nunna Kristoduli.
Hänen tasakymmeniään  juhli viime viikolla Lintulassa noin 30 vierasta, sukulaisia, uskonnollisia sukulaisia, piispa ja Valamon veljestöä.
– Tavallisina syntymäpäivinä me nunnat juomme normaalia juhlavammat päiväkahvit ja annamme toisillemme pieniä lahjoja, sekä vietämme ehtoollispalvelusta kirkossa, kertoo nunna Kristoduli.
Nunna Kristoduli eli Anna-Leena Lampi kävi syntymässä Helsingissä, mutta varttui Karjalassa tavanneiden vanhempiensa sekä neljän sisarensa kanssa Kuopiossa. Anna-Leenan vanhemmat olivat tavanneet sodassa ja heidät vihittiin Sortavalan raatihuoneella, koska kirkko oli hajonnut pommituksissa.
– Äitini oli jo tuolloin valmistunut yliopistosta, mutta isäni ei ollut päässyt opiskelemaan. Äiti kuitenkin opetti isää ja tämä suoritti alkuun oppikoulututkinnon. Perhe muutti Kuopioon äidin saatua sieltä työpaikan ja isäni luki ensin ylioppilaaksi ja jatkoi vielä Helsingin yliopistossa oikeustieteitä opiskellen. En ollut ortodoksisesta perheestä, mutta isä kertoi meille satujen sijasta lapsuusmuistojaan Karjalasta, puheissa kulkivat mukana myös munkit ja arkkipiispa Herman, Kristoduli muistelee.

 

Lue lisää 24.6. Heinäveden Lehdestä tai tästä näköislehdestä, joka on kestotilaajien luettavissa ilmaiseksi:

  http://www.heinavedenlehti.fi/nakoislehti/

Lehden ja näköislehden voit tilata täältä:

http://www.heinavedenlehti.fi/tilaa-lehti/

Jätä kommentti

*