lauantai 8.8.2020 Sylvi, Sylvia, Silva

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Älä mene halpaan

Poliisi on viime aikoina kirjannut useita rikosilmoituksia tapauksista, joissa hyvää uskova asiakas on tilannut jonkin tuotteen selvään alihintaan tullen samalla huijatuksi.

Alihinnasta voidaan hyvin puhua, mikäli luvataan myydä esimerkiksi nuorison hyvin suosima Spotify Premium -digitalinen musiikkipalvelu yhden euron hintaan. Tosiasiassa on kuitenkin käynyt näissä tapauksissa niin, että tilausvahvistuksen mukaan onkin tilaaja käytännössä ilmaisen sovelluksen sijaan tullut sitoutuneeksi siihen, että hän suorittaa tililtä palveluntuottajalle joka kuukausi esimerkiksi 49 – 81 euroa.

Kyseisissä tapauksissa on huijaustarkoituksessa liikkeellä ollut tekijä saanut asiakkaan huijatuksi. Syynä on useimmiten se, että asiakas ei ole tullut tarkasti lukeneeksi tarjouksen kaikkein pienimpiä kirjaimia, joissa asia on ohimennen yleensä kerrottu.

Vastaavia huijausviestejä on lähetetty myös useiden hyvämaineisten (mm. Elisa ja Gigantti) yritysten nimissä. Tällöin houkutustuotteena on käytetty yleensä matkapuhelinta.

Sitoumuksesta irti pääseminen on vaikeaa ja edellyttää yleensä käytetyn pankkikortin kuolettamista ja poliisille tehtyä rikosilmoitusta. Rikolliset toimivat Suomen rajojen ulkopuolella ja tästä syytä Suomen poliisin tutkintamahdollisuuden kyseisiin juttuihin ovat todella rajalliset.

Jätä kommentti

*