maanantai 24.6.2019 Johannes, Juhani, Juha, Jukka, Janne, Juho, Jani, Jussi, Juhana

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Aika oli kypsä Valamoon tulolle

IMG_5528Valamon konservointilaitoksen johtavana konservaattorina on heinäkuun alusta alkaen toiminut Antti Narvala. Ympäristön vaihdos oli aikamoinen, sillä hän muutti tänne aivan Helsingin keskustasta.
– Silloin kun Helena Nikkanen jäi eläkkeelle, en vielä rohjennut hakea paikkaa, koska opintoja oli vielä suorittamatta. Sittemmin valmistuin tähän melko harvinaiseen ammattiin Metropolia-Ammattikorkeakoulun konservoinnin koulutusohjelmasta Vantaalta ja aikaisemmin olin opiskellut ortodoksista teologiaa Joensuussa. Kaiken kaikkiaan tuntui, että aika oli nyt kypsä, kun paikka jälleen vapautui. Valamo on minulle tuttu lapsesta asti, joten tämä on kuin kotiin tulo, toteaa Antti Narvala.
Hän on syntyisin Raumalta, mutta omaa isänsä puolelta karjalaiset juuret ja ortodoksisuuden. Lapsuudesta asti Antti vieraili Valamossa perheensä kanssa, tuli varttuneempana talkoolaiseksi ja opiskeluaikana työharjoitteluun konservointilaitokselle. Tuolloin johtajana ollut Helena Nikkanen valvoi myös Antin lopputyön Aleksandriassa, Egyptissä.

Jätä kommentti

*