keskiviikko 8.4.2020 Suoma, Suometar

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Kolmekymmentä hiehoa kolmatta päivää karkuteillä Rummukkalassa

IMG_4134Heinävedellä, Valkeisentien varrella sijaitsevalta maatilalta karkasi metsään tiistaina 30 hiehoa. Eläimet ovat niin sanottua lihakarjaa ja rodultaan herefod, ayrshire sekä edellämainittujen rotujen risteytyksiä.

Eläimistä on havaintoja viimeksi Heinäveden Tervalahdentieltä, jossa kaksi hiehoa tuli kesämökin pihaan ja paikalle hälytettiin poliisi. Eläimiä ei kuitenkaan tavattu.

Poliisi kehottaa autoilijoita tarkkaavaisuuteen hiehojen vuoksi valtatiellä 23 (Heinäveden kohdalla) sekä Varkaudentiellä (tie nro 473), Heinävedellä. Eläinten omistaja on jäljittänyt niitä kolme päivää tuloksetta.

Havannoista pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Vanhempi konstaapeli Lauri Voutilainen Varkauden poliispäivystyksestä kertoo, että todennäköisesti eläimet ovat säikähtäneet jotakin, vauhkoontuneet ja lähteneet laumana liikkeelle. Heinäveden Lehden saamien tietojen mukaan lähialueella on tehty karhuhavaintoja.

– Korpeahan siellä suunnalla riittää. Poliisi ei puutu eläinten etsintöihin sen kummemmin, mikäli tilanne ei riko yleistä jäjestystä eikä siitä aiheudu mitään vaaraa. Vastuu eläinten etsimisestä ja etsintöjen organisoimisesta on niiden omistajalla.

 

Juttua päivitetty poliisin antamien tietojen osalta to 9.7. klo 14.30.

 

Kuvan karjalauma ei liity tapaukseen.

 

Jätä kommentti

*