maanantai 15.7.2019 Rauni, Rauna

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

1997 syntyneet kuulolla!

Kutsutut

(Kuvat vuoden 2014 kutsuntatilaisuudesta)

Torstai 20. elokuuta on kaikille heinäveteläisille vuonna 1997 syntyneille nuorille miehille tärkeä päivä, jota ei kannata unohtaa. Kunnanvirastolla järjestetään silloin kutsunnat. Majuri Matti Ruokosken mukaan Heinävedellä on kutsuttuja 21. Juhlallinen kutsuntapäivä alkaa ilmoittautumisella aluetoimiston päällikölle, jonka jälkeen on lyhyiden puheiden vuoro. Sen jälkeen pidetään kutsuntaoppitunti kutsunnanalaisille ja jatketaan varsinaisella kutsuntatoimituksella.

Pääosa tämän syksyn kutsuntoihin osallistuvista aloittaa palveluksensa vuoden 2017 tammikuussa. Varusmiespalveluksen aloittamisajankohdat ovat vuosittain tammi- ja helmikuussa ja varusmiespalvelus on aloitettava kolmen tulevan vuoden aikana.

Pääosa eteläsavolaisista nuorista pääsee palvelemaan kotiseutuaan lähinnä olevaan ja puolustusvoimien suurimpaan joukko-osastoon, Karjalan prikaatiin Kouvolan Vekaranjärvellä. Myös muut Itä-Suomen alueen joukko-osastot ovat mahdollisia palveluspaikkoja. Eteläsavolaisille on lisäksi paikkoja myös Kainuun prikaatiin. Yksittäisissä tapauksissa ja perustelluista syistä kutsunnanalainen voidaan määrätä toiveensa mukaisesti palvelukseen mihin tahansa puolustusvoimien joukko-osastoon. Kutsunnanalainen voi hakeutua myös palvelemaan erikoisjoukoissa.

Asevelvollisen palvelusajan kestoa ja tehtävää, johon hänet koulutetaan, ei päätetä kutsuntatilaisuudessa, vaan koulutusvalinnat ratkaistaan joukko-osastossa varusmiespalveluksen aikana.

Alakuvissa veteraanin puheenvuoron viime vuoden kutsunnoissa pitänyt Uuno Heiskanen, jota jututtaa kahvipöydässä majuri Matti Ruokoski. Toisessa kuvassa kokelas Tuukkanen Karjalan Prikaatista Vekarajärveltä esittelee taisteluliiviä.

Veteraani mukanaTuukkanen

 

 

 

Jätä kommentti

*