keskiviikko 11.12.2019 Tatu, Daniel, Taneli

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

101-vuotias kaunotar etsii yritteliästä seuraa

Puijo satamaan

Vuonna 1914 Maaningalla valmistunut alus, M/S Puijo etsii uutta yrittäjää. Saimaan Laivamatkojen toimitusjohtajan Jorma Vänttisen mukaan laivalle etsitään joko uutta laivaisäntää tai aluksen vuokraaja-yrittäjää, jolla olisi parin kolmen vuoden toimimisen jälkeen lunastusoptio koko liiketoiminnan ja aluksen hankintaan.

Vänttinen lupaa uudelle yrittäjälle täyden tuen toiminnan alkuvaiheessa.

– Ensisijainen neuvotteluasema annetaan ehdokkaille, jotka olisivat halukkaita jatkamaan liikennöintiä Heinäveden reitillä. Mutta pidemmän päälle en näkisi poissuljettuna sitäkään, että Puijo-laiva toimisi jossakin vaikkapa ravintolalaivana, jos muuta ratkaisua ei löydy. Reittiliikenteen säilyttäminen on kuitenkin nyt ykköstavoite ja uskon, että sopiva yrittäjä kyllä löytyy.

 

Kauneudestaan kuululla Heinäveden reitillä Kuopion ja Savonlinnan välillä on seilannut monia matkustajalaivoja, viime vuosikymmeninä M/S Puijo, joka viime kesänä täytti kunniakkaat 100 vuotta. Puijolla oli nyt 23. peräkkäinen kesä tällä reitillä ilman taukoja. Risteilystä on vuosittain nauttinut keskimäärin 3000 henkilöä. Alku- ja loppukesän tilausristeilyillä on ollut 500 – 1000 henkilöä.

M/S Puijo oli ensimmäiseltä nimeltään S/S Anna ja se on muutettu höyrykäyttöisestä rahtialuksesta matkustajalaivaksi 1990-luvun alussa.

–       ­Laivasta on pidetty hyvää huolta remontein ja kunnostuksin, kertoo Jorma Vänttinen Savonlinnasta, jossa Puijon kotisatamakin on.

Muun muassa aluksen kone ja keittiö on uusittu keväällä 2002 ja lisätty aurinkokansi. Saimaan Laivamatkojen omistukseen Puijo siirtyi vuonna 2007, jonka jälkeisessä remontissa alakannen ruokasali sai uuden sisustuksen ja yläkannelle tehtiin salonki sekä uusittiin hyttejä.

 

Jätä kommentti

*