tiistai 28.1.2020 Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies

Lähellä sinua – se tuttu paikallislehti

Luvattoman kalastuksen rikesakko nousee sataan euroon

öAki HirvonenKalastusmaksut jäävät usein maksamatta satunnaisesti kalastavilta. Syyskuun alusta luvatta kalastanut voi saada 100 euron rikesakon. Kalastusluvat on helppo hoitaa kuntoon.  Valtio antoi 25. elokuuta uuden asetuksen rikesakkorikkomuksista. Ilman kalastuksenhoitomaksua kalastaneelle tai ravustaneelle voidaan määrätä 100 euron rikesakko. Lisäksi ilman viehekalastusmaksua kalastaneelle voidaan määrätä 100 euron rikesakko. Asetus tuli voimaan 1. syyskuuta 2015.

Onkimiseen ja pilkkimiseen ei tarvita lupia. Muut kalastusmuodot vaativat 18–64-vuotiaalta kalastajalta aina luvan, muistuttaa Kalatalouden Keskusliitto. Viehekalastusta harrastavan 18–64-vuotiaan tulee maksaa kalastuksenhoitomaksun lisäksi joko kalastusläänikohtainen viehekalastusmaksu tai paikallinen kalastuslupa. Verkkopyyntiin tai ravustukseen tarvitaan kalastuksenhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa.

Valtion kalastusluvat (kalastuksenhoitomaksu ja kalastusläänikohtainen viehekalastusmaksu) voi hankkia Metsähallituksen verkkokaupasta (www.eraluvat.fi) tai vaikkapa R-kioskilta. Maksukuitti tai sen kopio on pidettävä aina mukana kalastettaessa. Kalastuksenhoitomaksu on 24 € kalenterivuodelta tai 7 € seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta. Kalastusläänikohtainen viehekalastusmaksu on 31 € kalenterivuodelta tai 7 € seitsemän vuorokauden ajalta maksupäivästä tai muusta maksukuittiin merkitystä päivästä alkaen

 

Jätä kommentti

*